Menu
Gratis levering vanaf €50,-

Blussystemen keuken en frituur

Professionele keukens in restaurants, hotels, woonzorginstellingen... hebben een verhoogd risico op brand. Elke keuken waar met vetten gewerkt wordt (met name frituurvet) en waar klanten ter plekke kunnen eten is wettelijk verplicht om een automatische blusinstallatie te voorzien, geïntegreerd in de dampkap.

Gelukkig kunnen wij jou daar perfect bij helpen!

Wat is een automatische keukenblusinstallatie?

Een brand in een restaurantkeuken kan snel gevaarlijke proporties aannemen, omwille van de soort en hoeveelheid brandbare materialen waarmee gewerkt wordt. Frietvet is zo'n notoir risicopunt dat een afzonderlijke beveiliging vereist.

Een automatische keukenblusinstallatie treedt automatisch in werking wanneer er een brand gedetecteerd wordt. Die brand kan ontstaan op een van de punten op het werkblad, of in de dampkap zelf, door het in brand vliegen van aangekoekte (vet)resten. In beide gevallen zorgt een automatische keukenblusinstallatie voor een snelle, adequate blussing.

Waaruit bestaat een automatische keukenblusinstallatie?

Er bestaan verschillende systemen, maar het unieke Firetrex blussysteem dat wij gebruiken, bestaat uit volgende onderdelen:

  • Een brandblusservat waarin de blusstof zit. Die blusstof is F-klasse Biofoam: een unieke ecologische schuimsoort (zonder fluorine!) die speciaal geschikt is voor keukenbranden. Het brandblusservat bergen wij op in een propere inox kast.
  • Een lineaire detectiedarm: in tegenstelling tot andere systemen die met smeltloodjes werken (en die daardoor mogelijk pas veel later in werking treden) werkt ons systeem met een detectiedarm, die over de hele breedte van de dampkap geïnstalleerd wordt. Brandt deze darm ergens door, dan zal het blussysteem geactiveerd worden.
  • Blusbuizen die de blusstof transporteren naar de plaats waar de blusstof nodig is
  • Nozzles: dit zijn de gerichte spuitmonden, die de blusstof geleidelijk en over een brede straal over het gevaar zullen verspreiden. We installeren nozzles in de dampkap zelf, in de relevante luchtafvoerkanalen, en uiteraard ook gericht op de risicopunten. Ons systeem kan tot 8 nozzles aansturen.
  • Een manuele knop die je toestaat om het systeem ook manueel in te schakelen, mocht je dat zelf nodig vinden.

Optioneel kan je ook een meegeleverde drukschakelaar aansluiten op andere technische apparatuur, en we kunnen eventueel ook een sirene voorzien die je bij 106db duidelijk zal waarschuwen.

In het kort: wij voorzien álle benodigdheden om dit complete systeem tip-top te laten werken!

Ik heb nog vragen

Geen probleem! Ons adviescenter kan je waarschijnlijk al een heel eind op weg helpen. En anders mag je ons uiteraard ook steeds contacteren!

Ik wil graag een offerte!

Nood aan een offerte op maat? Contacteer ons dan via ons formulier!

We hebben volgende informatie van jou nodig om meteen een correcte offerte op te kunnen stellen:

  • Breedte van de dampkap
  • Diepte van het werkblad
  • Aantal buizen voor afzuiging
  • Het aantal bakken met frituurolie en hun volume (in liter)
  • De afstand tussen de bakken met frituurolie onderling
  • De hoogte tussen de frituurbakken en de dampkap
  • De afstand tussen de plek waar we de brandblusser kunnen installeren en de dampkap (dit kan ook vlak naast jouw installatie zijn)
  • Eventuele foto's, als je denkt dat die ons kunnen helpen bij het inschatten van jouw situatie